Καθαρισμός-Ενυδάτωση

Ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί τη βάση για κάθε πρόγραμμα αισθητικής περιποίησης του προσώπου. Με τη διαδικασία αυτή οι πόροι του δέρματος καθαρίζουν σε βάθος από τη υπερβολική έκκριση του σμήγματος και τους ρύπους, και βελτιώνεται η οξυγόνωση των ιστών.
H ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας, η σκόνη, το μακιγιάζ, η έκκριση σμήγματος φράζουν τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να μην το αφήνουν να αναπνεύσει.
Το δέρμα δείχνει θαμπό και εμφανίζει βλάβες όπως «μαύρα στίγματα» (φαγέσωρες) και σοβαρότερες όπως φλύκταινες, βλατίδες κλπ.

Μετά από ένα βαθύ καθαρισμό και σε συνδυασμό με μια θεραπεία ενυδάτωσης εξειδικευμένη για λιπαρό ή ξηρό δέρμα η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα και επαναφέρει την επιδερμίδα του προσώπου στα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας, το δέρμα του προσώπου είναι πραγματικό καθαρό, υγιές και λαμπερό.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητο να προηγηθεί, αφού διευκολύνει την διείσδυση των προϊόντων περιποίησης, και γίνεται πιο αποτελεσματική κάθε εξειδικευμένη θεραπεία (ενυδάτωσης, σύσφιξης, αντιγήρανσης, λεύκανσης) που ακολουθεί.

Κάθε τύπος δέρματος από την εφηβεία και μετά χρειάζεται έναν βαθύ καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για ξηρά δέρματα πρέπει να γίνεται 1-2 φορές το χρόνο, για κανονικά μικτά 2-3 φορές και για λιπαρά τουλάχιστον 4 φορές.

Για να διατηρήσουμε το δέρμα μας καθαρό και για να είναι ακόμα καλυτέρα τα αποτελέσματα της θεραπείας, κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή και συστηματική περιποίηση του δέρματος στο σπίτι.